Біологія і географія

Меню сайта
Пошук
***
Леонтьєва Валентина Олександрівна - «На Урок» Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Корисні сайти
  • biology.org.ua
  • Инфоурок
  • Открытый урок
  • Освітній портал Супер-урок
  • Шкільне життя
  • Нова школа
  • Учительский журнал
  • Сайт оош№1 г.Славянска
  • Сайт учителя физики и астрономии Головачева А.Н.
  • _

    Захворювання органів травлення.


    Тема №8. Захворювання органів травлення.

    Картинки по запросу Заболевания органов пищеварения.

    І. Запалення:

    1. Гастрит- запалення слизової оболонки шлунка.
    2. Гепатит - ........ печінки.
    3. Холецистит - .... жовчного міхура
    4. Панкреатит - .... підшлункової залози.
    5. Ентероколит - ....тонкого кишечника.
    6. Коліт - ...товстого кишечника.
    7. Апендицит - .... апендикса.

    ІІ. Інфекції:

    А) бактеріальні:

    1. Сальмонельоз - харчове отруєння
     сальмонела в молоці, яйця, м'ясо

    Картинки по запросу СальмонеллезКартинки по запросу Сальмонеллез

    2. Ботулізм - харчове отруєння
     палочка ботулізма в консервах, рибі

    3. Холера - важкий розлад
      холерний вібріон  у воді

    4. Дизентерія - діарея з кров'ю
       дизентерійна паличка у воді або контактним шляхом

    Збудник дизентерії - джерело перенесення хвороби від хворої людини до здорової

    Б) вірусні:

    1. Кишковий грип - ротавірусна інфекція ( контактно)

    2. Захворювання Боткіна - вірусний гепатит А ( жовтуха) → жовті очі, шкіра, висока t0

    ІІІ. Гельментози (глистяні) слабкість, анемія, головний біль, зниження апетиту, стомлюваність ...

      - аскарида, гострики, трихінели (круглі черв'яки)
      - сисуни, ціп'яки, ехінокок ... (плоскі черви)

    IV. Харчові розлади поведінки:

    1. Анорексія - критичне зниження маси тіла (відраза до їжі ...)

    2. Булімія - патологічне відчуття голоду, примусова блювота ...

    
    Причини захворювань:
    1. Порушення режиму харчування.
    2. Інфекції.
    3. Шкідлива і неякісна їжа.
    4. Нервове напруження.
    5. Куріння, алкоголь
    
    Профілактика:
    1. Мити руки з милом.
    2. Дотримання правил приготування та зберігання їжі.
    3. Мити овочі і фрукти.
    4. Раціональне харчування.
    5. Уникати шкідливих звичок, стресів.

    86aa16e8b07ae255a1755122077cf246_xl - Олевська ОТГ



    Д/З: § 12, т/з 5-8 

    Категория: 8 клас | Добавил: valentina (09.11.2019)
    Просмотров: 486 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Вхід на сайт
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2021
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz