Шоколадний брауні з сиром та вишнею.
Нам буде потрібно:
шоколад (гіркий) – 200 г,
вершкове масло – 120 г,
цукор – 150 г,
яйця – 5 штук,
борошно – 150 г,
сир м’який – 300 г,
ванільний цукор – 1 пакет,
вишня заморожена – 400 г,
сіль – щіпка.
Приготування:
Шоколад ламаємо на шматочки. Розтоплюємо разом з маслом на водяній бані. Прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Остудити треба обов’язково для того, щоб на наступному етапі – додаванні яєць – останні не згорнулися. У шоколадну масу додаємо 100 г цукру, потім – по одному 3 яйця. Після кожного яйця суміш акуратно помішуємо. Додаємо борошно і сіль. Для сирного крему збиваємо 2 яйця і 50 г цукру, додаємо дрібку солі і ванільний цукор. Додаємо сир, розтираємо до кремоподібного стану. У форму з високими бортиками, змащену вершковим маслом, виливаємо тісто, розподіляємо по формі. Викладаємо сирну масу, поверх неї – розморожену вишню. Рецепт передбачає багатошарове послідовне викладання трьох складових: спочатку 1/3 шоколадного тіста, 1/2 сирного крему, 1/2 вишні; потім знову 1/3 шоколадного тіста, 1/2 сирного крему і 1/2 вишні. І завершити викладання потрібно останнім третім шоколадним тістом. У мене так не виходить, швидше за все, через те, що використовую велику форму. Тому роблю всі 4 шари: шоколадний, сирний, вишневий і знову сирний. На смак Брауні це ніяк не відбивається. Тісто намагаємося розподілити рівномірно. По верхньому шару робимо розводи. Випікаємо 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Головне – не пересушувати пиріг. Краще вимкнути духовку раніше, ніж пізніше. Смачного!
|